Управляваната от военните Мианма (бившата Бирма) възнамерява да внася руски бензин

...
Управляваната от военните Мианма (бившата Бирма) възнамерява да внася руски бензин
Коментари Харесай

Русия си намери пазар за горива в Мианма

Управляваната от военните Мианма (бившата Бирма) възнамерява да внася съветски бензин и мазут, с цел да облекчи ситуацията с доставките в страната и с повишаващите се цени, заяви представител на хунтата, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Доставките на мазут се чака да стартират да постъпват през септември, съгласно медийни изявления.

" Получихме позволение да внасяме бензин от Русия ", уточни военният представител на конференция и добави, че бензинът от Русия е предпочетен поради " качеството си и ниската си цена ". Той разкри, че водачът на хунтата ген. Мин Аун Хлайн е обсъждал тематиката за петрола и газа при визитата си в Русия предишния месец. В момента Мианма внася горивата си през Сингапур. Освен това Мианма ще обмисли осъществяването на взаимни сондажи за петрол с Русия и Китай, сподели представителят.

В момента и двете страни са подложени на интернационалните наказания - Мианма поради военния прелом, свалил от власт демократично определеното държавно управление предходната година, а Русия поради нахлуването в Украйна, което назовава " специфична военна интервенция ", отбелязва Ройтерс.

Генералите са образували Комисия по закупуването на съветски нефт, който ще упражнява контрол върху покупките, вноса и превоза на горивата на рационални цени съгласно потребностите на Мианма, се споделя в известие в локалния държавен вестник от през вчерашния ден. Комисията ще оглави доближен на ген. Мин Аун Хлайн.

Освен от политически безредици Мианма беше обхваната и от доста покачване на цените на горивата и прекъсвания на тока, което накара генералите да прибегнат към вноса на мазут, който може да бъде употребен като гориво за електроцентралите.

От преврата през февруари предходната година цените на бензина са се повишили с към 1 $ за литър.

През последната седмица бензиностанциите в разнообразни елементи на Мианма отвън столицата бяха принудени да затворят поради дефицит на гориво, се споделя в медийни изявления.

Русия е и главен снабдител на оръжие за мианмарската войска.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР